Tekil mesaj gösterimi
Gönderi : 01 Ocak 2026, 18:45
üçrenk
üçrenk isimli Üye şuanda  online konumundadır      
Yanıt: FORUMRADYO.COM SANAT ATÖLYESİ
uykusuzadam kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
Gönderiyi Aç

Merhaba arkadaşlar,

Pek kitap okuma alışkanlığı olmayan biri olarak yazıyorum; bir solukta okuduğum sayılı kitaplardan birisidir, Khaled Hosseini'nin kalemimden çıkmış Bin Muhteşem Güneş kitabı.

Anlatım o kadar duru ve başarılı ki, hem yorulmadan hem yaşayarak okutuyor kendini.

Özetle: Afganistan'daki rejim değişikliği ve iç meseleler arasında ayakta kalmaya çalışan Leyla ve Meryem'in hayatı üzerinden o coğrafyadaki kadınların yaşadığını anlatıyor .

Özellikle ülkemiz kadınlarının okumasını tavsiye ediyorum.

Şayet, yazarın Uçurtma Avcısı kitabını okuduysanız bunu da aynı heyecan ve duygularla okuyacağınıza eminim.

Ülkemizde Everest yayıncılık tarafından yayınlanmış.
Çeviri Püren Özgören'e ait.

Okuyan arkadaşlar varsa düşüncelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Belki daha çok kişinin okumasına vesile olur...

Keyifli okumalar...

Bin muhteşem güneşi uzun yıllar önce okumuştum. Eskiden okuduklarımı kolay kolay hatırlayamama sorunum vardı. 2 -3 yıldır kitap kulüplerine gidiyorum. Kitapları okuyup sonra üzerine tartışmak hafızada daha kalıcı olmasını sağlıyor. Benim gibi unutma problemi olanlar için tavsiye edebilirim.

Gelelim bin muhteşem güneş'e
Kitabı okurken yüreğin daralmaması mümkün değil.
Kadına hiçbir hak tanımayan, hatta bir eşya kadar değersizleştiren bir rejim ve kuralları.
Erkek egemenliğine boyun eğmeye mecbur bırakılmış sessiz, çaresiz kadınlar... eğitim öğretim kitap okumak, yalnız dışarı çıkmak yasak. Çocuk yaşta rızaları olmadan evlendiriliyorlar. Dünyaya bir kafes ardından bakabiliyorlar ancak. Yazar kısacası savaşın talibanın ve cehaletin gerçek yüzünü gösteriyor.
Kitabı okudukça bir kadın olarak Canım Atam'a sonsuz minnet duydum yeniden.

Alıntı ile Yanıt