Tekil mesaj gösterimi
Gönderi : 17 Ocak 2026, 12:09
# 2
HayaL`MeyaL
HayaL`MeyaL isimli Üye şuanda  online konumundadır      
Yanıt: Atlas'ın başında "ambulans" diye feryat ediyordu, açıklama geldi
Yaşanan bu olayı büyük bir üzüntüyle okudum. Mekanı cennet olsun.
Beni asıl üzen başka bir durum ise, yaşanan her olayda neden doğrudan ambulans ekiplerinin suçlanmasıdır. Kimse dönüp de şu soruyu sormuyor: Bu ekipler neredeydi ve neden geç kaldı?
Gereksiz yere, sevgilisinden ayrıldığı için ağlayan birine, grip olduğu için ateşini ölçtürmek isteyenlere, ayak parmağı ucu ağrısına, saç teli dökülmesine kadar sayısız anlamsız sebep için ambulans çağrılırsa, gerçek acil durumda bu ekipler nereye yetişecek?
Ne yazık ki defalarca yaşanan bu tabloyu kimse sorgulamıyor, ama bir olay olduğunda “ambulans geç geldi” denilerek doğrudan suçlu ilan ediliyor. Evet, olayın acısıyla üç dakika insana yarım saat gibi gelir, bunu anlıyorum. Ancak insanların gereksiz çığlıkları ve panikleri yerine, belki de küçücük bir doğru müdahale bir hayat kurtarabilir.
Tıpkı boğazı kesilen kadının videosunu çekmeye çalışmak yerine, tampon uygulanmış olsaydı kurtulma ihtimalinin olması gibi…
Unutulmamalı ki ambulanslar GPS ile takip ediliyor, araçların içi dahil her noktası kameralarla 24 saat izleniyor. Yani ortada başıboşluk ya da keyfilik yok.
Keşke toplum olarak her olayda başkasını suçlamak yerine, biraz da kendimize dönüp bakabilsek ve bu yaşananlardan ders çıkarabilsek…

Alıntı ile Yanıt