Ben de
@
Publisher
gibi düşünüyorum. Oyunu kuralına göre oynamayanların hayatı, oynayanlara göre daha zor oluyor maalesef.
Ve bence maskenin kendisi değil sorun. Adaptasyon ya da uyumsuzluk eşit derecede çıkmaza sokabiliyor insanı. Bence sorun kullanmayı seçtiğimiz maskenin değerlerimizle örtüşüp örtüşmediği. Mesela, bir aile bireyimiz tedavi için hastanede yatarken, onun bakımıyla ilgilenenlere jest yapmak için, hatta ağrı kesicisini zamanında vermeyi ihmal etmezler belki diye, cebindeki son parayla hastaneye tatlı getirip, hemşireye mesai arkadaşlarıyla afiyetle yemelerini söylemek çok kabul edilebilirdir. Ama aynı aile bireyi hastanede yatıp, nakil sırası beklerken, sırada kendini bir başka insanın önüne geçirmek için insanları satın almaya çalışmak kabul edilemez. Halbuki insan maskesini çıkarsa, ikisinin altında da “İşinizi doğru yapıp, benim hastama özveri ile yaklaşmayacaksanız ne işiniz var sağlık sektöründe Allah’ın belaları” yatar. Fakat söylenmez işte. Adapte olsan ayrı çıkmaz, olmasan ayrı çıkmaz.
Ve her maske yorar maalesef. Yorulunca da gider maskeni çıkarır, eşine dostuna, belki de sadece aynana derdini anlatır, yoluna bakarsın.
Makalenin kendisinden uzun yorum yazdım ya hu…
Kusuruma bakma, ellerine sağlık
@
Nou
.